Tuesday, March 8, 2011

Takpe kalau dia tak minat, chill sudey.. Happy Woman's day!

Hola!! all woman in the world!! happy woman's day... *yeay* . Saya sangat gembira sebab hari ni saya boleh buat entry 'bias' lagi.. kih kih kih.. untuk kaum wanita sahaja eh.. "warning! sape bace dia perempuan ;p"



"Sedari2 yg dihormati sekalian, kita seringkali melihat sister2 kita tertipu, terpedaya, dipersenda, dan dimain2kan perasaannya oleh kaum adam yg tak berperi'kasih sayang' itu.. ape kita masih tidur? lali dan nyanyuk dengan tingkah laku mereka? bangunlah! BANGUN!! persiapkan diri kalian semua..." kata menteri pembangunan wanita dan cinta,Dato' DR.Ehc Hanikas, dalam ucapannya pada majlis sambutan hari wanita sedunia,anjuran blog yg makin hangit Live.Laugh.Love. di Gombak hari ini.

keh keh keh.. jangan main2 kau!.. boleh hancur dunia ni kalau menteri tu bagi ucapan. haa.. ni bukan kempen anti lelaki sedari... takde2.. kalau x suka lelaki bahaye tau saudari sekelian!.. kite kena suka kaum lelaki nih... itu fitrah. kita kena paham tu.. suka kaum sejenis nanti nabi x mengaku umat. (weii..statement bahaye.. agaggaga.. ampun2). Ini ni cuma pro wanita je la... xde kena mengena dengan anti lelaki pon k.. tak salah kan? keh keh keh.. ;p

okeys, terlebih mengarut sudaaa... lets get to the point. Sebelum ni saya dah terang tanda2 crush kan? kalau nak bace lagi sekali, right clik sini. itu 1st stage r kira k. Tapi, kadang2 selepas crush, kite terbawa2 satu perasaan tu.. "fall" nama dia. sama ada in love or in trap. haa.. lebih jelas lagi trap tu maksudnya 'terperangkap'... terperangkap dengan perasaan sama ada si dia betul minat dekat kita atau tak. maybe, kita ni one sided je. konfius kan?.. ooo.. tak konfius eh? jelas kan? hahhaha ;p

Jadi supaya sedari2 selepas ini lebih cerdik ketika bertindak, ade beberapa tips atau guideline yg boleh diguna pakai bersama2 untuk menilai samaada orang yg kita minat tu, berminat atau tidak dengan kita...

1) Fact mengatakan, lelaki suka bila perempuan memulakan langkah terlabih dulu. then, langkah seterusnya akan disusuli oleh kaum lelaki kalau mereka berminat. kalau takde next move dari diaorang maknanya.. DIA TIDAK BERMINAT!

2) Bila sedari telifon dia, tapi dia tak angkat atau x telifon balik, maknanya DIA TIDAK BERMINAT! walaupon sebelum ni dia pernah cakap dengan sedari.. ramah sekali. layan sedari sampai sedari terperasan.. tapi kalau dia stop call sedari dan dah tak jawab panggilan telifon, jangan desak2 diaorang sangat. Orang laki x suka.. lemas katanya. walau pon kita tak paham kenapa, tapi... please eh wanita2 sekelian.. secara hormatnya.. biarkan mereka.. tinggalkan je.. jangan susah payah tanya kenapa? why? limaza? kiyu hei? weishem ma? por quey?.. jawapannya mmg x akan ada k. takyah la weii... dah laki tu tak minat.. jawapan ape pon diaorang bagi tak kan nye menyedapkan hati kita.

3) Online relationship pon boley guna dua rules dkt atas ni. lebey seminggu dia buat tak tahu pasal kita. tak de massage or comment or what so ever... plus takde la pulak dengar kabo kate dia dah mati kan... soo.. maknanya DIA TAK BERMINAT. walau pon sebelum ni dia tunjuk macam dia minat.. kena ingat tu...

4) Bila lelaki cakap dia nak date perempuan, tapi bukan korang... atau pon dia suruh korang carikan sesape untuk dia... nak jadikan gf ke, pasangan ke, bini ke.. itu maknanya DIA TAK BERMINAT dgn korang. Diaorang just nak isi masa lapang je cakap2 tu. Jangan tetibe offer diri sendiri pulak... nanti selambe badak je diaorang tinggal korang.. jangan permudahkan kerja2 zalim diaorang ni... kita sebagai perempuan kena hormat diri sendiri lebih sikit... boley? ;)

5) Be wise sister... korang tahu sebenarnya tanda2 DIA TAK BERMINAT. just listen to your pure heart. you know it! siyes kita je tahu benda ni.. cumanya kita yg selalu menafikan benda tu. so from now on... dont deny it anymore! love your self please... :)


Remember one thing my dearest sister... Those guy (mention above) just isn't the one for you and you shouldn't waste time chasing Mr. Wrong when you could be out there meeting Mr. Right!
hokeyyy.. :D

~live.laugh.love~


P/S: You don't have to be anti-man to be pro-woman. ~Jane Galvin Lewis

4 comments:

ielamorry.om said...

setuju sangatla dengan entry awak ni ! :)

ielamorry.om said...

yg penting love ourselves dulu before org lain kan? :')

♥cik shaf♥ said...

suke2 entry ni... :)

Che Sakinah said...

ielamorry: yup..exactly! :)
cik shaf: thank you :D