Thursday, March 10, 2011

Stress? jom terbang ke Alaska!

Assalamualaikum semua... this week memang sebok betul.. serabut!. kena hantar assignments, presentation , quizzes at the same time. tahu.. benda ni normal.. nama pon student.. kt mana2 pon sama. student luar negara ke, dalam negara ke.. sama je... kt sana belajar 2 x 5 = 10. mane pulaknye dkt Malaysia ni belajar 2 x 5 = 9? . ye tak? sana sibuk n susah.. sini pon sibuk n susah jugak..

Kadang2 tu rasa macam nak lari dari rutin student ni.. bosan!.. Rasa macam nak terbang tinggi2 macam burung... bebass... waa... best nyaaa...

Argh!! macam mana nak hilangkan stress nii??!!

Haa! *ting* saya ada satu idea.. jom mengembara ke Alaska sekarang nak?! jom tengok Burung!! humming bird yg comel!! jauh?

mane ade laa.. mengembara dalam blog sudeeeyy.. esok2 dah kaya raya kita gi la betul2.. :)

Jom tengok video ni... bayangkan kita di sini...



best kan... memang breath taking view... masyaAllah :)
Saye suka tengok humming bird... comel. korang perasan tak, time dia minum tu, kita boleh nampak air sirap tu lalu tekak burung tu? merah2 tuuu.. ajaib kan?..

My simple tips to avoid stress ketika depan laptop especially time menaip assignment :

1) tengok video pendek yg banyak warna hijau. mcm kat atas ni..

2) Pasang lagu yg korang rasa best n relek je bila dengar. sambil2 tu ikut la menyanyi dengan merdu... (ingat! dengan merdu! ;p)

3) x berkesan jugak..? save assignment. tutup laptop. tido! abih cite..




P/S: jom bace story about hummingbird.. -> Binatang terpantas di Dunia

3 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Sakinah

kita pasang niat dahulu
Insyaallah
Allah akan tunaikan hajat kita

Wassalam

ielamorry.om said...

sommmmelnya humming bird ni :D
boleh ke bela die eh? awwwwh! :')
mmg breathtaking view~

KRL kaprileader said...

tq Che Sakinah!
congrates too!!
haha