Thursday, February 24, 2011

Tanda-tanda crush


Hi! korang!! (yg perempuan jer eh.. bias jap.. hehe) sihat?? psst.. meh nak bisik sikit. korang penah ade crush? crush tu ape? eii!! tipulah kalau tak tahu. crush tu macam minat seseorang senyap-senyap laaa.. penah tak? penah tak??

Penah eh.. hehehe. same laa shhhuuu..shhuutt.. rahsia-rahsia eh.. keh keh keh ;p
tapi kan, tahu tak tanda-tanda kalau seseorang tu ade crush ngan kite? tak tahu?

haa.. ni saya nak bagi tahu.. kalau terperasan orang yg ada tanda-tanda macam saya nak bagi tahu nanti, korang kena ingat ni.. kalau korang suka, bagi r muka sikit. kalau tak suke jangan layan langsung tau! nanti jadi merapu. betull.. nanti diaorang obsess.. baru korang nak tertanya tanya macam lagu mariah carry tu.. "why you so obsessed with me.. ?" haa kau! sape yang susah??

okey2.. ni haa tanda-tanda si ADAM tu ade crush dengan si HAWA...

1) Dia nak bertembung selalu

konon konon tak sengaja la kan. hahaha.. mana mana kita pergi pon, ada je dia kat situ. Contoh, dekat cafe ke, dkt library ke, terserempak je keje.. ape hal kan?? dari pagi sampai petang nak cakap 'hi' je ponn ;p


2) Banyak kali 'ter' tangkap mata dia tengok-tengok


Asal tertoleh je arah dia. ternampak dia pandang. ting! spark gitu! banyak kali okeyyy. pastu, sama ada dia akan senyum.. atau pun dia akan cepat-cepat toleh tempat lain.. buat-buat selamba la konon.. cover r kan.. hehehe.. sampai merah-merah muka. malu sebenarnye tuuu kantoi!

3) Semua Kawan-kawan dia kenal kita

tiba tiba je kan femes di kalangan kawan kawan dia. hahaha.. ni maknanya dia pernah cerita pasal kite dekat kawan kawan dia la. selalunya kalau kawan-kawan dia tu yg jenis nakal sikit tu.. sah sah kene usik nye..
dari jauh dah jerit-jerit kate mamat tu kirim salam! haa.. sah memang dia minat le tu..


4) Dia ingat semua tentang kita


kadang-kadang kita terbagi tahu kata kita minat sesuatu benda tu kan.. entah bila-bila lah kan. tapi dia still ingat. contoh la kan.. time presentation dalam kelas.. kite tersebut kata kita suke minum coffee.. white coffee la konon.. tibe-tiba esok ade orang datang delivered coffee tin best ni..

sah sukeee~~

5) Dia suke komen dekat fesbuk, blog, twitter..

Yang tak berani lagi tu.. paling koman pon suka 'like' je post kite. kite post dkt fesbuk cakap tengah makan nasik pun dia like.. semua lah like! Yang berani sikit pulak.. nama dia ja yg penuh komen dekat status kita.. ade je idea dia nak komen.. macam la kita punya post je yg penuh dkt home dia..
kalau yg mmg berani betul tu.. dia akan buat-buat tanya dkt wall kita.. macam macam la.. ade je benda nak ditanya. takpun, minta tolong ke.. sedangkan boleh buat sendiri. saje saje je tu.. kalau sampai tahap ni, maknanya dia memang liikkee kite dan tak kesah kalau semua orang tahu.

ade lagi sebenarnya.. tp dah la eh..penat la pulak tulis.. hahaha.. korang la pulak tulis k..
Ingat!! kalau suka baru kasi hint balik eh.. kalau tak.. jangan layan langsung okey!!!
owh! kalau yg dah kawin tu.. tak de eh istilah crush-crush ni.. please la eh.. please! nak kene cakar?!
weerrghiuw!! ;B


13 comments:

ammar said...

ke kak long yang ade crush dgn orng nih?? haaa..kantoi..weks

Rozali said...

Assalamualaikum Sakinah

tak ada peluang ler saya

he he
gurau ajer

Wassalam

Che Sakinah said...

amar: sekeh kang!! mane ade r.. tak main la crush2 kite kalau suke cakap je terus.. keh2.. ;p

Atuk: WErrgHiuWW!! ;[]

Juli said...

hihhihi..zaman skolah byk la kot jadik macam tu..dah besar2 ni..kalo nk approoach terus!hahha

~dianakhairi~ said...

erk2 ape yg yg p/s kat bawah entri tu.
ade lagi ah, tetibe dpt coklet, pastu ade note selit kat loker ke bwh meje.pastu die ajak kawin k,dan lain2 lagi.wah gitu!.

Che Sakinah said...

juli : crush kot.. mane2 pon jadi lagi mcm ni.. dkt uni, tempat keje.. pendapat saye la kan , crush normally happen at the early stage of ones relationship. hehehe.. tah la.. but its a nice feeling thou! sweet in bitterness ;)

diana : yup.. hehe.. tahuu.. mmg you guys are lovely couple. likeee :))

ARC™ said...

heheh akua de budak buat cmtu kt aku tp problemnye aku x single dah..bahayela

Che Sakinah said...

ARC : ke ko perasan jer nih? hehehe.. melawak je wei.. betul cakap ko, kalau bukan single mmg bahayeee.. takut2 perangai berubah jadi buayee.. heh heh heh ;p

ika zulaikha said...

hahahahah................
best2...tp klo suke kt org 2 pon just usha dr jauh jek..

miss chekleen said...

hahaha..nice cikgusakinah.. :)

miss chekleen said...

eh silap..che sakinah..hehe..nite2

Che Sakinah said...

ika: hehe.. sakit kot usha jauh2 ni.. ;p

miss chekleen: makaseh murid ku.. kih kih kih nite to you too :D

ielamorry.om said...

macam bf dulu masa mula2 kenal dgn dia :")