Tuesday, February 12, 2013

New phone!

Assalamualaikum samua :)

This is my first time writing a blog using my phone! I'm sooo exited! Heheee.. now I can blog anywhere, everywhere and anytime! Echececeeehh.. Macam la rajin norr nak menulih! ngeee

Saya baru beli samsung s advance untuk mama saya dan  xperia acro s untuk diri sendiri. pheww.. abih duit den bulan ni woi.. *kesat peluh*


This is my new love...


So what you guys think ? Samsung vs Sony? hahaha

Apa yang saya nampak la kan... mama saya punya phone ni user friendly. Ramai dah orang pakai.. dah biasa. hahaha

Saya punya best la. kebal boleh masuk air. kalau nak posing posing dalam kolam renang ke.. tejatuh pon dia ok lagi. ada ciri-ciri kapal selam gitu..  ha'ah ye lah tuu.. sanggup ke nak bagi jatuh dalam kolam?

Antara lain, ciri-ciri best yang terdapat pada xperia acro s setelah menggunakannya selama seminggu setengah... MP3 dia best, kemere dia 12 megapixel with auto focus, 16GB internal memory, video HD. Tak perlu la hebat lagi. cukup hebat dah semua spec dia tuu bagi saya. Just perfect for me.. hehe.

Baik buruk dia kita kena terima... contoh ada sekali tu phone saya tetibe kena Parkinson. gelabah gak dibuatnya. kita hanya perlu tepuk-tepuk sikit belakang dia dengan penuh kasih sayang... baru lah dia normal. Alah biasalah Andriod memang suka bermanja-manja begitu. Betri dia kena cas selalu.. makan banyak dia ni kalah tuan dia. Tapi kita kena latih dia on diet selalu.. baru lah save betri.. bukan tak tahu, smart phone semua cemtu kann. cepat semput..

Antara langkah-langkah yang perlu dititik beratkan untuk menjaga permakanan betri smart phone ini ialah...

1. Light pada phone tu malapkan sikit
2. Kurangkan guna internet dan main game ( untick pada data enable kalau tak digunakan)
3. Kalu tengah guna laptop tu, share-share lah power dengan smart phone kita tu, pakai USB adapter yang telah diberikan.

Itu saja tips saya.. kalau ada sesapa nak tambah tips supaya betri smart phone boleh tahan lama.. dipersilakann ~

Adios Amigos! =)

4 comments:

Anonymous said...

berapa riban along?

Che Sakinah said...

Samsung tu RM 1099
Sony tu RM 1350

Harga smartphone cepat jatuh... soo dont worry, sapa-sapa pon boleh beli yg best dan lagi best!

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Wow handphone boleh masuk air tu tak boleh blah. Hehe. Adik kite pakai Xperia jugak. Memang padanlah sebab dia masuk bilik air pun bawa handphone. ;p

che sakinah said...

Hahahaha! Hi5 lah dengan adik!! =))