Saturday, May 7, 2011

Jom beli Daging Kambing di Alsagoff

Assalamualaikum!! Happy Saturday semua.. hari ni korang nak lunch ape? korang suke makan kambing tak? hehehe.. saya suka! sedaaapp!! GghaauuuMM!


Sebenarnya nak kongsi resepi kari kambing yg sangat senang dan sedap dekat sini.. tapi takut tigerlord marah sbb ashik cerita pasal makanan je dlm blog dia. Dia dah pesan suruh tulis benda2 lain sama. humm.. Ape lagi yg saya minat selain makanan eh? saya pon tak tahu hahaha..

Hah! ada2.. baru teringat.. saya suka pergi kedai! yaa.. akhirnya ada benda lain yg saya boleh kongsi dan cerita. *yeay! sambil melompat ala lambada*. kedai yg saya suka pergi ni bukan kedai tudung ARIANI atau kedai kasut ADIDAS.. tapi kedai daging ALSAGOFF !

Kedai ni terletak di Medan PB3A seksyen 9, Bandar Baru Bangi.. jom kita terjah! GhaauMM!!


Ni lah owner kedai Alsagoff.. En. Zulkarnain Zainal. kacak bergaya disukai ramai.. sangat peramah orangnya.. *bang! danging free satu lepas ni! ;p*


Disini ada macam2 barang makanan Arab. sos arab ada, jus arab ada, rempah ratus arab ada, jeruk arab ada, daging kambing, ayam, dan daging lembu pun ada.. macam2 lagi lah.. meh le datang.. susahlah kalau Chef Rimau nak list kan semua2. Murah2 dan berpatutan tau!!


Selain dari itu, kedai Alsagoff ni menawarkan khidmat catering. Haaa.. kalau korang nak buat Open House untuk majlis buka puasa nanti ke, ataupon untuk raya nanti.. boleh la minta diaorang datang pangang kambing dkt rumah.. pastu nanti diaorang akan bawa mesin bakar kambing dan Chef Arab special datang ke rumah korang! wow kan?! Semua khidmat masyarakat ini berserta kambing yg sebesar gambar dibawah ni berharga RM900. okey laa kan? banding dengan harga pasaran yg RM1000++ sekarang.. Best!



Kepada anda2 dirumah yg berminat bolehlah mendail nombor yg tertera di screen laptop ini untuk membuat tempahan 017-2036838. Anda boleh berunding dengan En.Zul sendiri. Oder awal tau! sebab ramai.. :)

Chef Rimau dah beli daging kambing ni semalam.. best! sekilo RM 20 je.
Yg dah siap marinate pon ada... sekilo RM 21.

Puan2 yg penat baru balik kerja.. tapi masih lagi nak masak lamb chop untuk family tercinta.. boleh la terus beli yg dah siap marinate dari sini. Mudah.. hanya masukan dalam oven dan keluarkan.. YumM! YumM!




Pssstt.. nanti bila2 lah Chef Rimau share resepi kari kambing tu pulak.. sakinah tu chengey (bengis) ooo.. kalau dia jerkah (tempik) dekat Chef Rimau.. habis la.. boleh pekak. GhaauuM!♥

3 comments:

Nieda said...

Masak daging kambing ya..minta sikit.

Che Sakinah said...

boleh2.. nak bagi through the phone x leh.. through blog pun x leh.. through dream boleh? hehehe.. :P
melawak je kak.. meh le datang rumah kite.. :)

miszlullaby said...

sedapnyeee....=)