Tuesday, May 3, 2011

Homemade McFlurry Oreo

Assalamualaikum semua. Sunyi sepi blog ni. Lame benar tuan saya pergi ke Camelot. Ni pon x balik lagi.. katanya pergi jumpa Merlin si Dragon lord belajar menjinakan naga. psst.. dia nak bela binatang yg ganas2 aje.. kucing tak mau bela.. eksyen! GhauMm!

Meh le Chef Rim tolong updatekan blog.. sian tengok blog ni.. terabai dah dekat seminggu dah nih.

Hokeh.. hari ni kita buat Homemade McFlurry Oreo eh. Bahan2 ada 2 saja..



1) Oreo small crushed cookies sepeket. ada di jual di kedai2 yg jual bahan2 kek. kalau x jumpa jugak.. beli biskut oreo, buang cream biskut tu dan hancurkan.

2) Aiskrim vanilla.


Caranya..


1) masukan aiskrim vanilla ke dalam mangkuk.
2) masukkan oreo crush.
3) gaulkan perlahan2. jangan sampai aiskrim hancur dan cair..

Parapapapaa.. Dah siap! hidangkan dalam gelas.



Senang kan puan2? lepas ni kalau husband puan2 tiba2 je bawak balik officemate dia ke, bos dia ke makan tengahari dkt rumah.. boleh le jamu dessert Mcflurry Oreo ni sekali.. mesti meriah lunch hour tu nanti !

Parapapapaa.. I'm Lovin' it! GhauMm! :D

10 comments:

Leya said...

ulala...yumm yumm =)

nasihahtenang said...

kak kinah nak aiskrim oreo satu! makan utk dinner leh?

fromjarn said...

asalamualaikum..
wah sedap nye..
teringin dimalam2 hari..hehe

Che Sakinah said...

@ leya: =)

@ seha: sile2.. sile buat sendiri.. makan je laa..

@ fromjarn: waalaikumsalam.. jemput la buat..

Hishyamuddin said...

xleh jadi ni, kena try..panas2 cam ni best mkn eskrim ni..

nasri said...

cuba tmbah masrshmallow.. lg best.. hehehe~

Che Sakinah said...

@ hishyamudin: haah kan.. try lee :)

@ nasri: okey.. nanti kita gi beli.. yumm! :9

izzati said...

kat mane kak che beli oreo 2?

Che Sakinah said...

izzati boleh beli dekat kedai bahan2 kek Yummy seksyen 9 bangi.

Anonymous said...

mcm sedap je.. terliur...;)

http://akuislam.com/blog/renungan/madrasah-cintaku/#axzz1LdQB2YsU