Sunday, May 29, 2011

Barcelona 3 - 1 Manchester United

Viva Barca!! as predicted Barcelona score 3 goals. Pedro, Messi, Villa dapat sorang sebijik bola. Wow! last night was totally awesome game telling youuu! berbaloi saya tahan kelopak mata dari tertutup, siap tongkatkan dengan kayu mancis lagi kau.. *saje je ezejeret*

Man of the match malam tadi, siapa lagi kalau bukan pemilik anugrah kasut emas musim lalu, Lionel Messi. Walaupon dah selalu sangat dia yg dipilih, kita perlu akur, malam tadi memang harus lah dia ye yg dinobat sebagai man of the match.. bukan orang lain. hahahahaa. Lari laju macam cheetah, bola pulak melekat bagai di gam gajahkan di kaki dia. kita perlu nampak tu..


Pun begitu, Messi tetap berkeras mengatakan kemenangan malam tadi merupakan hasil semangat berpasukan dan bukannya bergantung sepenuhnya pada kecekapan individu.

"It was a difficult season but we showed who we are. We were the better team."
- Messi (source: http://soccernet.espn.go.com/)

Pasukan Barcelona memang best! Diaorang ada semangat berpasukan yg sangat tinggi, tidak penting diri, saling bekerjasama. Masing2 saling memberikan semangat antara satu sama lain.


Haa.. contoh malam tadi,Eric Abidal diberikan kepercayaan menjadi kepten, sedangkan dia baru je lepas menjalani pembedahan liver tumor. Pasukan lain mungkin tak akan ambil risiko besar macam ni.

Tengok Puyol.. dia tak kesah pon armband tu bagi dekat kawan dia. Asalkan Abidal happy dan bersemangat semula, ambil lah armband tu.. Dia relek je..to be the first holding the cup ke, the last holding the cup ke, tak penting pon. sama ja.. dapat hold jugak.. see, macho kan dia? hahaaha.

"The winners' spirit and togetherness cannot be overlooked as a factor in their success" ~ Pill Ball

9 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Che Sakinah

wahhhh
minat bola juga yer

dah cover tidur ke...

Wassalam

mia said...

yehehe..my brother in law siap sepak3 bantal sbb MU kalah..ehhehe

che sakinah said...

waalaikumsalam atuk..

Minat Barcelona je sebenarnye.. yg lain tak tengok la pulak.. hahahaha

baru nak cover la ni.. selamat malam atuk :)

wassalam

che sakinah said...

@ mia. huyoo.. sepak bantal je? hahhahahhaa...

nazirulhazwan~ said...

gua anti barcalona<---ayat orang yang keciwa

che sakinah said...

@ nazirulhazwan: hahaha.. takziah la yea.. usha lagi next time ;]

Khuzrin Kamarudin said...

enjut lebah enjut <--- tetiba

che sakinah said...

@khuzrin: meh kongsi 5k <-- tetibe

Cik PupuRara said...

sweetie! ♥
yeeeaaahhh!!
meh. sep2!
barcelona menang!!! ♥