Wednesday, April 13, 2011

Peniaga ludah dalam air soya sebelum dijual

Adik2, kakak2, makcik2, pakcik2, korang2 yg suka minum air soya.. korang2 yg suka beli minuman dekat tepi jalan.. korang2 yg duduk dekat Bangi tak kiralah Bandar Baru Bangi ke, Bangi lama ke.. korang2 yg duduk di Selangor tu.. korang2 yg duduk di Malaysia ni..

Awas lah! Berhati-hati lah ketika membeli..

WAJIB TENGOK video ni untuk kebaikan semua!



Saya kecewa betul la dengan peniaga ni.
dia tak tahu ke dari mana datangnya rezeki?
dia tak tahu ke tak de berkat kalau menjual cara macam ni?

HARAM tahu?

Saya marah peniaga ni sebab saya suka minum air soya.
Saya marah peniaga ni sebab benda ni jadi dekat2 kawasan rumah saya.
saya betul2 marah peniaga ni!

Sebab peniaga macam kau lah maruah peniaga2 tepi jalan yg lain tercalar! kau dah bagi persepsi negatif pada masyarakat! kau tahu tak tu?


P/S: Kejadian bertempat di fasa 1 , Bangi. video bertarikh 12/4/2011 ini dipost oleh seorang kawan di fb. Dah pun saya sebarkan di youtube. biar semua orang tahu! ;[]

13 comments:

-aqmalazmi- said...

euu..pitam

ARC™ said...

euuuuuwwwwwwwwwww... otak dia. geli gila

p/s:sore makcik tu emo gile

amazing gila said...

hehhehe giler r...minum air guava la plak..hehhehe

Che Sakinah said...

saya bab2 macam ni pon emo kot.. huhuhu.. sensetip ooOo..

heh heh .. guava tepi jalan kena hati2 jugak..

Nasriq said...

lepas ni kita minum air paip sudah...

Diari 929 said...

Sy berkerja area Bangi, begitu fobia tgk org jual air ditepi jln T___T

LindaRahim said...

minum air soya buatan sendiri je lah....

nohfee said...

eiw!! apa motif die meludah tu???

Che Sakinah said...

@ diari 928 : tu la.. sekarang ni mmg kena berhati2 la benda2 macam ni.

@ linda : ade resepi? nakk... :D

@ nohfee : peniaga motif dia satu ja.. nak keuntungan lebih..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

ewwwwwww...........

asma said...

dia dok jampi kot bg org rse sdap air soya dia..pastu org pon bli lgi..x sdar tlah diguna2 kn..pape pon kalu kita dahaga n desperate sangat nk kna beli air tepi jln tu baca bnyak2 selawat n bismillah..:)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
geli geliman tekak..gua selalu pekena pulak soya ni..cis

Anonymous said...

Just in case klau still ada yg baca .. benda ni memg dh lama , tapi x thu knapa saya rasa nk search balik .
Kualiti kamera memang x berapa nak baik so kita jangan lah nk simply judge .
Boleh jadi dia cek dalam tu ada semut or what . Dia nk kembungkan plastik ke kan . Tangan beli ? Fine . Takda orang paksa .
Nak sebarkan ? Fine . Takda orang halang . Tapi jangan lah keluarkan perkataan atau ayat yg boleh menjadikan fitnah .
Jangan tunjuk sangat yg Malaysian really a ' malaysian ' .
Assalmulaikum