Wednesday, March 16, 2011

Tengah belajar LAW kena compound pulak

Esok test MBL (Malaysian Business Law). 1st ingat nak belajar bersama-sama blog.. macam selalu saya buat tu.. saya baca dulu sampai paham, then tulis balik dalam blog. korang terpaksa buat2 seronok baca walau pon saye tahu korang tak paham pon.. ada yg tak bace tu memang for sure lah..hahaha.. blog walking dkt shout box jer kan? paham sangat.. hahahha.. dah, jangan nak samakan saya dengan korang. memang tak sama.. ;p

keinginan saya nak buat revision dalam blog ni terbantut gara2 dua saman yg saya dapat tadi. Ade la pulak makhluk tak diundang dan tak mahu pun saya undang datang ketuk bilik. cis! dua surat saman daa.. spoil mood nak study! grrr!!

Orang tengah sibuk2 dgn test n assignment, tension2 final exam dah dekat ni.. mahallah(hostel) pon sibuk2 jugek nak issue saman.. apeda! nyampah! yg bengangnye tak bagi warning dulu tu.. ape hal? bukan selalu kasi warning dulu ker??!
ni yg buat orang baik macam saya ni berangin hidung nih!! ;8=3

Kesalahan saya kecil jer... tak re-register the electrical items.. mcm saye cakap la... warning dulu la dey! tiap2 sem saye bayar key.. saya mane nak ingat benda remeh temeh mak nenek ni.. cube r kasi reminder dulu ke, notice dulu ke.. x boley ker? ingat senang2 je ke nak bagi rm50 gitu.. duit saya nak buat GA nii..

Roommate saya kena jugak compound... lawaknye dia kena rule 14. last week dia sebok betul, club sana sini.. orang berjawatan besar memang sibuk memanjang. oh, rule 14 : DIRTY COMPARTMENT. hahahaha.. tp tak la sepah mana.. baju2 je berlonggok.. kalau compartment dia sepah sampai berbau dan mengganggu kententraman kami sebilik.. for sure saya dah sound.. tapi tak eh.. roommate saya bukan cemtu r.. dia selalu bersih je.. last week dia mmg sebok.. cube datang balik minggu ni, tengok compartment dia.. elok je kan..

Ada sorang lagi kawan saya.. dia kena rule 39. KEEPING ANIMALS/PET IN MAHALAH. hehhehe... dia bele ikan... sedap2 bagi ikan makan.. tibe2 kena compound.. kah kah kah.. ikan, dengan balang2 ikan kene rampas.. sian.. lain kali bele ikan dalam hempon... tak pon dalam blog sudah.. haa.. sapa2 datang blog walking pon boleh tolong bagi makan ikan tu.. ;)

Gambo amik dari website iPhone. Application Aquarium ikan. Saya malas nak tunjuk iPhone sendiri dkt sini sebab saye guna iPhone tu dalam mimpi je pon.. takut hilang.. hahahah;p


P/S:
Undang2 manusia memang tak logik pon, paham kalau terlanggar atau melanggar..
Undang2 tuhan, jangan buat main la..langgar.. dunia akhirat tak selamat la kawan..

2 comments:

sOuLiey_RyU said...

hahaha...mmg mnarik...^_^

Che Sakinah said...

ekk.. ape yg menarik eh? hahahha ;p