Saturday, March 5, 2011

I Am Legend, so no worry..

ZZaaasss!! halo semua.. baru seminggu tak tulis dah berkarat blog ni eh... isk2 ape nak jadi nih.. well.. just..
"singing no worry about a thing... coz every lil things gonna be alright.." ~

Familiar tak ngan lagu ni? lagu Bob marley kot.. legend tuh.. legend..hehehe ;p saye dulu pernah dengar, tapi x r suke mane.. tapi lepas tengok cite I Am Legend terus suka lagu lama ni.. korang pernah tengok cite ni? will smith belakon..

Sape x pernah tengok lagi?.. halaa.. rugi2.. hehehe.. yg dah pernah tengok.. sep2.. cayalah.. best kan?

Cite ni cite science fiction.. shoq oo.. dia cite pasal virus krippen yg dah bunuh berbillion penduduk dkt New York City. Sesapa yg terkena virus ni tapi tak mati, maka akan bertukar jadi 'darkseeker'. ganas oo.. makan orang. tapi kelemahan darkseeker ni tak boleh terkena matahari dan cahaya UV nanti diaorang boleh mati.

Nak jadi cite, will smith ni hero la dlm cite ni. so, dia sesorang ja konon2 yg masih tinggal dekat NYC tu. yg lain semua dah jadi mayat hidup 'darkseeker' tu. dia ni macam scientist la nak selamatkan orang. Jadi dia pon buat la experiment.. kot2 boleh jumpa vaccine yg boleh sembuhkan orang2 yg jadi darkseeker tu... sampai sanggup la dia berada dalam keadaan bahaya tu kan. okey.. nanti tengok la cite ni.. walaupon cerita tahun 2007, tapi best oo! saya bagi 4 1/2 bintang out of 5 untuk cerita ni :)

Personally, saya tertarik dgn lagu Bob Marley yg Will Smith nyanyi dalam cerita ni utk tenangkan hati dia.. tajuk lagu ni 3 little birds... nice meaning!~~ hehhehehe..

Okey jom! let me share this song with you guys... but.. ni version budak comel tau..

cover 3 little birds by Connie Talbot
..



sweet kan? hehehehe~

2 comments:

black paper said...

waaa,,
saya amat suka movie ni 'i am legend '
..but ,the ending was sad ;(

Che Sakinah said...

kann... best kann.. Light up the darkness ~
ending dia mmg sedih tp cool kot.. legend gitu ;)