Tuesday, February 1, 2011

Penawar

"Siapa yang bersalah, jika dia menyepi
Kerana sering ditegur kekurangannya..."


Assalamualaikum semua.. tajuk n rangkap atas tu macam familiar kan? hahaha.. suka je ambil tajuk lagu ella.. kenape la hai.. tak paham jugak blog ni.. dari first2 nulih dulu pon cenggini.. nak tengok.. right clik sini (layar Impian, Demi , Putri kota )hahaha..

sape nak bace triple L ni mmg kena bear with it lah..

"tolong.. tolong lah.. si dia ini
dgn menghampirinya
kerana dia sebahagianmu.."


Ni mmg refer dkt blogger yg suke menegur kot.. sampai saye terpaksa menyepi beberapa minggu nih.. heh heh heh.. tak.. tak.. saje mengarut je minah, mamat.. tegur je lah..
saye blogger, saya ok :p

Sebenarnye nak cite ape ni.. hahaha.. isu mesir? haa.. boleh lah. Semalam ayah saya call adik saya, Che Asma nama dia. Belajar dkt mesir. Ambil course PENAWAR. haaa..pharmacy lah bahasa modennye uncle dan aunty ye..

Ayah saye call call call tak dapat.. banyak kali juga cuba call.. hish risau dah nih.. time adik saya angkat tu.. haa, lega la sikit rase..

Adik saya cerita, di University dia okey lagi.. masih terkawal keadaannya.. kereta kebal tentera2 ada berkawal di sekitar kawasan situ. dan diaorang budak2 malaysia situ ada buat rukun tetangga sendiri bagi menjaga keselamatan pelajar malaysia disana. Alhamdulillah :)

Adik saya tak perlu pindah macam kawan2 yg belajar di Azhar, cairo. Di sana mmg teruk sebab dkt center.. mcm kawan saye cite, semalam adik dia dan kawan2 lain tengah bersiap2 kemas utuk berpindah. katanya, they will b evacuated either to syria, libya, jordan or riyadh.. hermm.. diharap mereka sudah mula berpindah before hari ni punya biggest demo dkt tahrir which is around 1million demonstrates..

Saya pula semalam dengar rumors kata najib nak hantar kapal terbang bawak balik pelajar2 malaysia.. seronok kan? kan?.. hahahaha... tahu.. mcm tak logik.. tapi masih berharap juga la.. boleh x cam tu?? hahaha

Okey tu jer nak cite. Pls.. n pls.. make lots of dua to all of them k.


~ Si Penawar dan Si Luka ~
time: Raya tahun lepas
place: Perlis

P/S: To Mubarak, get off the throne! or else I swear u'll turn out being murtabak! ~ dah emo tetibe.. layan ~
more info about mesir click here -> pinkturtle2

3 comments:

Wan Gerrard said...

harap cepat selesai perkara ni, Mubarak kena digulingkan sebelum keadaan semakin teruk :)

syukur adik kamu selamat di sana~

Amirrah Zawani said...

harap2 mereka di sana semuanya selamat..
sama2 lah kita berdoa ;)

Che Sakinah said...

wan: thanks wan.. mmg berharap mubarak terguling.. digulingkan atau menguling sendiri.. hahaha;p

Amirrah: makaseh banyak... insyaAllah.. lots of dua!:)