Thursday, December 9, 2010

FB Espresso

Hola ol!! mengandung mendung je kan hari ni.. haiip.. jgn tido!! update blog!.. psst.. cakap orang je kann! hahaha.. saye bukan malas update tapi banyak tngok movie skarang.. ahahaha.. cuti dah dkt nak habis.. maraton movie la you! <- jngan contohi saye ye.. x elok untuk pancaindera anda.. isk2... *menggeleng lelaju.. ;p

Ok..Jom saye cite sikit movie yg saye tngok mlm td eh.. tajuk dia The Social Network.. iye.. iye.. cite baru tu la.. sesape yg dah tengok.. cembiase.. duduk bertimpuh senyap2 ye.. biar saye je yg buat synopsis disini yea.. kehkehkeh... haa.. cite tu tentang mark zuckerberg, seorang student harvart yg sangat genius dalam computer programing. Maka nk dijadikan cerite.. dia dapat la idea nk buat satu laman sosial iaitu FaceBook. Dalam nak mencapai kejayaan tu banyak la dugaan yg dia kene hadapi.. dari kekasih.. dr kawan2.. orang2 luar dan dalam.. aa chey.. nk bagi nampak ramai jer tu.. hehe..

Lepas saye tengok cite tu saye terfikir balik ape yg saye blajar dlm OB ( subject business dkt uia) ade 3 bende asas yg menjadikan seseorang tu creative..
1. Expertise 2. Creative thinking skill 3. intrinsic task motivation. macam zuckerberg dia terer computer.. plus dia ade personality yg mmg suke nk cipte bende2 baru.. (contoh dlm cite tu dia penah buat site yg compare between hot girls dkt collage), pastu pulak, saye tngok.. benda yg motivate dia utk berjaye sampai jadi CEO fb adalah his ex girlfriend. okey dah.. gi tengok sendiri eh cite tu.. saye bagi rate 3 setengah bintang.. ahahhaha.. sebab bukan cite horror or trailer.. suke suki sesedap hati.. bhahahaha :)

Waah.. panjang pulak kite beborak kan.. kite?? bukan saye je ke yg bercakap?
jemput la buat FB Espresso ni.. lepastu jemput minum ye.. hehehee..

Bahan2 :
- air kopi O panas
( letak gula sikit je eh.. jngan banyak2.. terkene kencing manis tanggung sendiri)
- unsweetened whip cream
- coklat cair (x yah pun takpe k..)

Care2 :

bancuh kopi sesedap rase... letak cream atas kopi tu... corak kan dngan coklat cair.

haa.. dah siap.. ni awak punye..


jom minum sambil ber facebook :)





You dont get to 500 million friends without making a few enemies ~ movie ; The Social Network

13 comments:

Leya said...

leya xminum coffee..
tpi cm sdap je..hehe...
comelnye tulis live laugh love..cute! =)

Che Sakinah said...

then.. hot chocolate for u my dear.. jom minum.. sruupp.. waahaahaa~~

Cikgu Fikri said...

wah....
cm tu rupanyer watnyer..
ingtkan susah sgt...
huhuhuhh..
good info!!!!

hamzah ian said...

cantik kopi

asmaroro said...

alaa bestnye! nnt i pon nak cuba la!

~dianakhairi~ said...

wahh kak kinah..meletop2 skang..taniah2! :)

kagum lah akk ingt lg OB..ni bru betul blaja kerana ilmu..bkn belaja kerana exam (cam saya)..
hukhuk~

Cik SHiNJU said...

Err... Blog Espresso satuuuu!!!
Kurang manis yer.. :)

Che Sakinah said...

jemput minum ye semua... hehehe

diana : yg saye suke je saye inggat laa.. hehehehe

Cik shinju : siiiaapp! hehehe.. jemput minum cik;p

whitecappuccino said...

yeay! ciknor suuuukeee minum coffee..! :)

Peri PiA said...

salam

waa,love it nak sikit

erm lmn web FB tu ADE GMBR HP,KALO XSILAP ITU FAKE FB WEBSITE

Selalunya lps kita log out

Che Sakinah said...

cik nor.. sama la kita! sep sep.. :)

pia: ye ke? xtahu la pula.. ade ye fake2.
sedar juga kalau log in n log out gambo main dia tu lain. huhuhu

Anonymous said...

We absolutely love your blog and find a lot
of your post's to be exactly I'm looking for. Would you offer
guest writers to write content for you? I wouldn't mind publishing a post or elaborating on many of the subjects you write related to here. Again, awesome web log!

my web page :: grupa kreatywna

Anonymous said...

To find the answer of this question, you need to get more information about the basics of conception and the reproductive system of women.
If you approach this from the viewpoint that the man may have a low sperm count, you may miss the fact that the woman may be low in folic acid.
http://www.pregnancyhelper.in