Tuesday, July 10, 2012

Saya makan Champagne.. Champagne Grape

Konon-konon nak bagi korang salah faham la kan dengan tajuk begitu. hahaha. kira tektik ni dah tak jadi r nih? ok, kecewa. Perkataan "makan" instead of "minum" memang sah sah clear dekat situ. kan? heih... cemana eh nak terer SEO ni kalau tak reti nak mereka tajuk yang best-best. Ini perli people.. kalau nak reka, reka tajuk yang halal-halal je. lupakan tajuk yang berbaur lucah dan elemen-elemen haram. takut rezki tak berkat pula kan. betul tak?

So, tengah buat apa tu? makan buah? hahaha. tetiba tanya korang tengah makan buah la pula kan.. nampak sangat sebenarnya saya yang tengah makan buah ye dak? huahaha. Takde apa sangat pon nak cerita sini. Saja nak menaip dekat blog ni je. rindu.. sambil-sambil tu makan Champagne Grape yang roommate bagi segugus tadi. Psst.. first time kot makan buah angur jenis ni. hahaha.



Comel je buah dia. kecik-kecik.. nganga mulut luas-luas telan segugus terus pun tak pe. takde bijik. Duduk sesorang sila la buat macam tu ye.. nikmat! hahaha. eh, kalau depan orang cover la sikit, takut kang buah temasuk dalam lubang idung pula.. ahh cemano eh tu? sila imagine sendiri lah. *huk huk..tersedak keluar buah ikut idong*

korang tahu, walaupun nama buah anggur ni Champagne, dia bukanlah anggur yang digunakan untuk membuat wine itu. nama dia je champagne grape. saje laa dia pun nak glemer juga. eh, glemer ke nama champagne? patut pun baru tahu je kann. Selalunya dia dijemur. Jemur dia lama-lamaaaa sampai keringg. *tinggg!* jadilah kismis!  Ya... betul tu. sungguh enak dimakan begitu saja. (tolong la jangan tiru lagu gardenia. we got to think of copy right eh. ingat tu semua! *tetibe*) Nak tahu lebih lanjut lagi tentang Champagne Grape baca sendiri sini ye.

Wokeh! chaw ching caw dulu. Bila rindu nanti, saya datang lagi menulis disini yeh! ghaumm!!;[]


Sincere Love,
Chef Rimau.



No comments: