Friday, June 15, 2012

Sewing Skills Fashion Show

Hi semua orang.Semoga sentiasa sihat-sihat belaka.kalau anda tak sehat, jumpalah doktor. kan? keh keh keh. Oh, untuk pengetahuan umum,sekarang pelajar UIA sedang bercuti semesta.*yuhooo!!* Walaupun begitu, tahap kemalasan menghupdate blog masih terasa kehangatannya.Hmm, mungkinkah kerana cuti semesta kami hanya dua minggu sahaja?hahaha. Alasan kemalasan yang kukuh bukan?

Oleh kerana telah berjanji dengan beberapa rakan seangkatan, sejawat dan sekutu untuk menyiarkan gambar event Fashion Show yang telah dianjurkan oleh kami pelajar kelas Sewing Skills Two beberapa hari sebelum final exam hari tu, dengan kudrat yang ada, digagahi jua melawan kemalasan high level ini untuk menghupdate dan mengupload gambar-gambar. Jadi, apalagi.. ayuh saksikan! :)

1) Ketibaan VIPs


2) Opening, with bacaan dua


3) Welcoming speech from our sewing instructor, Cikgu Abol


4) Speech from VIP


5) Small Gimmick to start the event


6) Runaway Session (student's dress)


Round 1: Baju kurung


Round two : Blouse & skirt


Round 3 : Jubah



7) Collection from 'Abol Akademi Fesyen'







8) Special performance from our Cikgu. Antara banyak-banyak lagu, paling saya suka, lagu 'joget tukang jahit' :)


9) Cikgu duet with Ramond Zack (A Professional designer, as a jury for our competition) 


10) Price giving session. Banyak category sebenarnay, seperti beads winner, category winner (kurung, blouse dan skirt) dan prize overall. So 2 gambar je la iye.. tak larat dah nak upload. hahaha. Best two winners! :))
  



Ok that's all... heheehee ~
All pictures credited to Abang CCAC yang sangat Awesomee!! :))




6 comments:

nama saya NINA said...

awk reti menjahit ke?..aja la tutorial buat beg..hehe....thanks sudi bace blg nina=)

Che Sakinah said...

Boleh la sikit2. saya budak baru belajar. hehehe

wah! buat beg.. erm, buat beg kain simple2 isi telekong boleh la kot nak ajar. tak terer sangat pon lagi.

sekarang baru nak mengasah bakat.. saya minat jahit baju kurung dan jubah. (tu je pon yg dah belajar.. hehehe)

ishiko said...

ahh... bestnye dpt buat baju sendiri

Alang Atie said...
This comment has been removed by the author.
Che Sakinah said...

gambar2 beads ke, gambar time korang dapat hadiah? hahaha
nak ke? jap nak cari..
sori la ari tu tak larat upload dah. banyak sangat gambar. hahaha

Alang Atie said...
This comment has been removed by the author.