Friday, September 30, 2011

Oh yeah, kami masih beraya

Salam Zul kaedah semua..
waahh.. masih ada yang membuat open house raya Aidilfitri ke tu? hahaha..
Biasalah tu, tak melayu lah kalau tak sambut Aidilfitri sampai ke hari raya Aidiladha kan? kalau boleh, open house tu nak buat serentak. yea dak? eh, tak betul eh? haha.

Saje je berbahasa basi. yealah kan.. bukannya ape, terfikir jugak.. elok ke mengekalkan tradisi beraya lama2 ni? hmm entah lah. "raya kan sebulan" kata kita. haihh. takut pula terosak fahaman. rosak macam mana? fikirlah sendiri..

Alkisahnya, saya masih nak cerita pasal raya lagi nih... huahaha. Oh tidakk, ini bukan ciri-ciri orang tak puas beraya key, cuma dah berjanji pada seha dan dijah untuk berkongsi gambar dan cerita raya kami bersama. Biarpun kejadian dah lepas, janji harus dikota. cewahaii.

Kami ke rumah kawan-kawan UIA yang tinggal di bangi dan kajang masa 2nd week of shawal hari tuu.. biasalah, 1st time raya togeder geder haruslah story kan? Contoh macam kawan saya pipah.. haa, dia baru je kenal geng-geng uia bangi hari tu. kalau tak, dia ingat saya je budak uia yang tinggal di bangi selama ini. hahaha.. *melawak je pipah* ;P

Seharian beraya dan kenal-mengenal family kawan-kawan. oh, memang best keyy!
Apa lagi, jom la tengok gambar dalam video ini :))




P/S: Esok malam ada 'open house raya' penduduk2 kawasan perumahan saya.
kebaikan zahir = makanan best.

3 comments:

nasihah tenang said...

kak kinah cantik la gambar dlm video... mcm pakai dslr lak! hehe.. thanx kak kinah.. nnt kita raya lagi!

che sakinah said...

hahaha hakikatnya kemere chokia je kan. rahsia tau nih. hik hik hik.

welcome dear.yup sure. lepasni kita konvoi raya lagi. lagi ramai lagi best. :))

Arpiiz said...

eh, tak puas beraya lagi ke..hehe