Thursday, February 3, 2011

Zagazig ( penawar 3)

Assalamualaikum semua.. semalam dah boleh chat ngan asma.. satu family seronok sangat. Psst.. asma!asma! semalam kan.. dapat ja tau asma dah boleh online, baba terus rush balik rumah... hehehe..

Keadaan di Zagzig..



banjir manusia.. tapi adik saya kata di Zagazig masih terkawal.. huyoo.. terkawal cemni? mesti kaherah lagi teruk kan? dalam surat kabar ade cite pro murtabak dan pembangkang gadoh2.. sampai ada pertumpahan darah.. dashat2..


Surat kabar cite.. ramai parents risau, kata anak diaorang suara takut.. terketar - ketar.. tp smlm asma relek ja... hahhaaha.. anak mak teh yg di azhar pon ok je.. masa mak teh call risau2.. siap ketawa2 lagi si hatim tu.. ceh.. memang kelurga jenis tabah kot... huahahha.. perasan2..

Tapi sebenarnya kan... kalau kita belajar luar ni.. kita belajar sacrifice tau.. pandai sendiri mcm mana nak jaga diri.. automatic tahu macam mana nak heals the wound. kental gitu.. ok eh pekataan kental? sedap pulak bunyi.. "Asma kental" "penawar kental".. hahaha.. ok x? ok x? (sambil melambai2 dkt asma.. along tahu asma bace.. jangan pengsan kegelian... heh heh heh) ;p

Sekarang pelajar Zagazig tengah naik bas nak ke kaherah, maybe esok baru naik kapal ke jeddah. Info terkini n gambar2 ni dari sofieyah kawan asma... tengah chat with her dkt fb while updating my blog. Asma x de FB. So, nanti diaorang sampai jedah, kitaorang chat YM.. insyaAllah.

Antara dialog YM semalam...

Baba : duit ada lg x? dollar?
Asma : alhamdulillah banyak lagi.. 2 dollar.
Baba : eh.. sikit tu.. (sambil kerut2 kening)

hahahhaahahaa... ni lah jawapan yg paling kental kami dengar..

Asma : ada 4** genih lg laa.. sempat keluarkan awal2 hari tu.. (before curfew)
Baba, mama, kami : OooOooo

kannn... they stronger then we thought laa.. awal2 mental n physical ready dah...
you go girl! Asma Kental!! ;p


Kemelut ini satu revolusi dan penzahiran kebencian dan dendam..
Buka mata dan lihatlah bagaimana rakyat mengusir pemerintahan kejam!

6 comments:

Leya said...

kak kinah... =)

Che Sakinah said...

oMG! leya!! where have you been?? tercari2 juga your blog hari tu.. ingat dah hilang... hehehe~~

Woofer Storm said...

moga asma dan pljr mlysia yg lain slmt hndknya..
sma2 kita doakan k..amin3

Che Sakinah said...

woofer storm, makasih banyak.. mudah-mudahan insyaAllah:)

Leya said...

hehe ade je kak kinah..
nti kak kinah tukar url blog leya..
nti bru ley... =)

www.simplysimple-ll.blogspot.com

Che Sakinah said...

okey... sudah berjaya di tukar.. :)) keep in touch eh leya.. :)