Monday, December 20, 2010

Blog Travel

Selamat tengah malam semua.. sihat? hari ni saye banyak travel blog kawan2.. nak cari info yg best2 untuk assignment yg akan datang. Assignment ape tu? haaa.. assignment ni untuk subject English(LE4000). Sape saje warga UIA, memang wajib ambil subject ni sebelum dia graduate. Jadi saye pon travel la.. naik la AirAsiaX lagi walaupon iklan dia sampai 11 Dec haritu je kt blog ni.. (BE ke tu? saye pun x sure) tak sempat saye nk tengok cemane rupe iklan tu.. nampak nor le first time! hahahaa.. abang nuff! next time letak lame sikit eh? 3 minggu ke.. sebulan ke.. hehehee.. ape-ape pun terima kasih banyak2 ya! sudi2 la gantung lagi iklan2 kt sini.. rase happy rupenye dapat BE.. kah kah kah (sabo2..jngn la gelakan saye.. saye baru tahu je ni)

Travel saye slow snail sikit hari ini. sebab saye actually bace entry kawan2 yg panjang dan menarik. kalau blog yg best tu.. saye akan stop dan bace post2 deorang yg sudah berabad-abad lamanye untuk membuat rujukan. saye kene cari isu2 best yg boleh attract kawan2 dan lecturer untuk dengar dalam kelas nanti. ofcoz la kene buat personal research jugak pasal isu2 @ topic tu nanti... herm.. korang ade idea best tak? kalau ade share2 la.. kate kawan?? ;p

key2 nak cite lah sikit blog sape yg saye duduk lelame melebihi 1 hour tu... hahaha.. bapak lame la kan! sampai korban x makan nasik tengahari tadi.. hahaha..

1ts - blog brader key
memang lame duduk blog tu sebab tengok cite Gadoh. Isu melayu dan cina. Races la kire.. isu ni dari dulu lagi ni.. takut isu ni.. sbb menjurus pade peperangan.
Kalau pon saye nk buat research tentang isu races, saye mungkin buat isu dunia kot.. isu black n white ( history of apartheid in south africa). bukan tak nak buat research isu races dalam negara.. bahaya kot untuk presentation dlm class. buat senyap2 sudah.. kan2? okey sesape rase nk tengok cite gadoh tu tekan sini " my life in mono"

2nd - blog brader currentlife2u
Saye bace tentang entry berhenti merokok disini. Isu yg tiade penghujung. Selagi ade demand, selagi tu lah ade pembekal2 binatang batang berasap merbahaya ni. Bertambah binggung bile tahu peningkatan perokok dikalangan kaum wanita. Tah.. kalau kate nak tunjuk macho, perempuan!. Nak kurus? memang la... kurus sakit! isk! tak paham!. nk kurus g tengok the biggest loser dkt tv. cari la ilham camne nk kurus sihat!

3rd - blog brader Amazinggila
blog ni saye suke kunjung. sebab penuh gambar yang pelik2! kalau korang seorang yg visualistik macam saye, senang dapat idea bile tengok gambar2.. korang pun mesti suke blog ni.
" Amazinggila" extreme sikit la... hahaahaa.. tapi idea best!.
Recent photo yg saye tengok, brader blog tu share pasal atuk ajar cucu isap rokok. Walau pon orang barat, tapi, in my opinion its not humanly acceptable! saye ketogorikan gambar ni macam kes budak lelaki kecil (seawal 2 bulan) di Indonesia tu, yg telah diajar oleh bapanya mengisap rokok! mesti tau kan cite femes tu.. video pun ade.. isk2 jahanam dunia cemgini..

okey la korang.. tu jer nk cite hari ni.. owh lupe! saye punye widgeo buat hal hari tu.. so terpaksa buat balik! geram! ;B

tu nampak tu... total visitor baru satu... hahaha.. yg world globe tu baru pasang je tu.. sbb ingat widgeo (counter oren) tu dah x leh pasang. esok nk buang kot.. hahaha..

nape suke counter widgeo? sebab dia oren! hahaha.. tak2.. sebab saye punya suka la.. kan?kan? :P




p/s: kalau korang rase blog korang ade topik best nk share tinggal link dkat comment bawah ni eh.. senang saye nk g terjah.





4 comments:

amazing gila said...

wwaaaaaaaa..........tq yer che sakinah....hehehe..ingat mengumpat td...ekekekekekekeke........tp blog sy bersepah kan...sy sendiri tgk pening....waaaaaaaaaaa

Che Sakinah said...

ur welcome... hehehe..
okey je la blog awak.. xde r semak.. just header jer.. besar sangat kot.. lambat nk loading tengok entry.. :)

ZaHusNa Collections said...

Assalamualaikum Sakinah...
macamana saya boleh terjumpa blog awak ni...saya pun dah lupa. Tapi rasanya masa tu saya tengah ronda2 blog siapa ntah, terbaca komen awak...ehh cam kenal jer budak ni...cer tengok...haah lah....jom singgah blog saya ya....

che sakinah said...

Waalaikumusalam cikgu.. waa, seronoknya dapat jumpa cikgu disini..
hehe.

huyoo.. ada 8 blog cikgu? insyaAllah nanti saya gi tengok dan melawat satu2 blog cikgu.. :)