Wednesday, November 10, 2010

Tips-Tips yg leh pakai kalau ternampak hantu!!!!!!


Disini saye ingin berkongsi 8 tips dengan anda mengenai cara-cara mengawal hantu. Tips ini saye perolehi melalui sumber-sumber lisan dengan beberapa pihak yang boleh dipercayai. Walaubagaimanapun, tips ini hanyalah sebagai panduan sahaja.

Tip 1: Hantu Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu sbb dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Tip 2: Hantu Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Tip 3: Hantu Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Tip 4: Hantu Raya
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Tip 5: Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Tip 6: Hantu Jerangkung
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja,dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.

Tip 7: Hantu Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya. Lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak-banyak tuh!

Tip 8: Hantu Cina
Tau lompat dgn tangan kedepan je tu. Cube kite buat aerobic tengok... sambil nyanyi lagu beyonce ''put ur hands up! put ur hands up! oh oh..''. buat cepat2 dan lompat lagi tinggi dari dia...gerenteyy ternganga nyer ah.. kagum le tuh!!

P/S: Ada yang baca sendiri sorang-sorang baik-baik takut kat belakang atau bawah meja ada hantu... !

Nota: Jangan takut hantu, takutlah pada Maha pencipta. ALLAH.

3 comments:

mumumeow said...

hahaha...lawak2....

Anonymous said...

kak kinah..malam ni nak tido jgn tengok tingkap..

try tengok atas loker..huhu.

eh ada gamba casper! casper comel!

Che Sakinah said...

atas loker lg bahaye.. tebayang2 makhluk berjuntai..
mak aii!! seraM la pulak!